Fôravtale

For å bevare og utvikle våre linjer er det av og til aktuelt for oss å sette hunder ut på fôr. 

Å være fôrvert innebærer at du har hunden boende hos deg, men oppdretter eier den fram til kontrakten er oppfylt.

Å ha hund på fôr innebærer mye mer enn å overta en hund uten å måtte betale for den, og et nært og godt samarbeid med oppdretter er en viktig forutsetning ofr oss. Som fôrvert påtar man seg et stort ansvar. Hunden er et resultat av en nøye planlagt avlskombinasjon og er vårt førstevalg i kullet. Vi ønsker å bidra til utvikling og styrking av rasen i avlsarbeidet. Tilbake får fôrvert tett oppfølging fra oppdretter.

 

 Fôrvertavtale inngås påfølgende vilkår: 

- Fôrvert må bo i nærheten ( ca.30 min unna vår adresse)

-Förvert forplikter seg til å holde hunden i forsvarlig hold og fôre etter oppdretters anvisninger

-Hunden stilles til disposisjon for å delta på utstillinger ( ca 3 pr. år og dette avtales i forkant. Fôrvert kan gjerne være med)

-Fôrvert betaler de daglige utgifter (mat, dyrlege/vaksiner, utstyr og forsikring)

-Oppdretter står for alle utgifter i tilknytning til utstilling, ekstra avlsforsikring og HD-røntgen

-Alt ansvar, arbeid, utgifter og inntekter i forbindelse med et kull påligger oppdretter.

 

Vi ønsker et godt og langvarig samarbeid der begge parter legger ned et betydelig arbeid i å skape en trygg og fornuftig hund, til alles fordel. I tillegg til en hund vil en fôrvert få oppfølging og støtte i hundeholdet sitt gjennom hele hundens levetid. 

Les mer om å være fôrvert under fanen "Å kjøpe hund". 

 

Carma er 6 mnd gammel og har bodd hos oss siden hun ble født. Dette for at vi ønsket å gi henne den starten vi mente var best for henne samt å ha kontroll på fôring og trening den første tiden. Særlig var utstillingstreningen og begrensning av lange turer det første året viktig for oss. Hun er ei kvikk og tøff, men veldressert lita frøken som kan erte på seg hvem som helst. I utstillingsringen er hun en dronning! Hun går som om hun eier hele stedet og står støtt og selvsikkert på bordet og foran dommeren. Hun går pent i bånd, er stabil på innkalling og liker å bruke hodet og kroppen. Hun har ingen unoter, sykdommer eller skader. Vi tror hun vil trives best der hun får være aktiv og får tydelige beskjeder. Gjerne som eneste hund i familien, men med mulighet for å treffe andre stabile hunder å leke med så ofte som mulig. Som valper flest kan hun nok oppfattes noe "vilter" og litt frekk som, men av erfaring roer dette seg etter hvert. Vi ønsker at det nye hjemmet følger opp det grunnlaget vi har lagt i hennes oppdragelse og bistår gjerne med råd.