Valper ventes!

24. aug, 2022

Vi venter valper i begynnelsen av september. For første gang vårt helt eget oppdrett. Far: Hjemlys Mikke Macho Musejeger, mor: Viktoppens Dilla Deluxe. Om du ønsker å vite mer om denne kombinasjonen anbefaler vi å sende oss en e-post. Se også mer informasjon under fanen

Vi venter valper i begynnelsen av september. For første gang vårt helt eget oppdrett. Far: Hjemlys Mikke Macho Musejeger, mor: Viktoppens Dilla Deluxe. Om du ønsker å vite mer om denne kombinasjonen anbefaler vi å sende oss en e-post. Se også mer informasjon under fanen "å kjøpe hund"

Kjære alle fine hundefolk med en spesiell kjærlighet til DSG og som ønsker seg valp fra oss ❤

28. feb, 2021

Vi har nå passert 100 henvendelser (!) på valp fra vårt oppdrett. Dette til tross for at vi ikke har annonsert noe sted og at vi pr. dags dato ikke har fått endelig bekreftet drektighet. Dette er en populær rase og mange har fått bedre tid til hund i år. Dansk-svensk gårdshund lever gjerne i 15 år og for at ikke våre valper skal bli en del av omplasseringsstatistikken de kommende år, vil vi bruke god tid på å finne de rette hjem.

Vi ber om forståelse for at vi dessverre ikke ta i mot flere henvendelser på valp fra vårt neste kull nå, men ber om at de som allerede har fått til svar om at de får stå på interesseliste om å følge med og ta kontakt for å bekrefte at de fortsatt vil stå der når valpene (forhåpentligvis) er født, så tar vi det derfra.

Vi har stor forståelse for at mange vil ha valp nå, men ber de av dere som er utålmodige om å ha is i magen.

Velg en seriøs oppdretter som har en plan for oppdrettet sitt med tanke på å bevare og utvikle rasen, framfor å bare ha et kull selv om det betyr litt lengre ventetid. Spør og grav om tanken bak kullet, helse hos foreldredyr, HD-status, om kullet er avlet i henhold til Raseklubb for dansk-svensk gårdshund (http://www.rdsg.no/oppdrett-valp/retningslinjer) og NKK sine retningslinjer for avl og hva de legger vekt på de 8 ukene valpene er hos oppdretter.

Stor popularitet gir dessverre et marked for ukritisk avl for kun å tjene penger. Prisene på uregistrerte valper eller valper der man kun bruker den hannen de får tak i, er nå omtrent de samme som fra oppdrettere som driver seriøst for å fremme rasens positive egenskaper, sunt og riktig eksteriør, helse og godt gemytt og i tråd med gjeldende retningslinjer for avl. Det er også stor forskjell på hvor mye oppdrettere legger i tid og arbeid i de 8 første ukene. I disse ukene legges et viktig grunnlag for den videre utviklingen og de positive erfaringene og oppfølgingen de får har veldig mye å si for hvordan de blir som voksne hunder.

Disse tingene er viktige også om man "bare" vil ha en familiehund og ikke har planer om å delta på utstilling og konkurranser.

Ingen valper på Bea i sommer

22. mai, 2020

Etter flere forsøk uten hell ble det dessverre ingen vellykket parring på Bea denne gangen. Mest sannsynlig fordi hun var kommet for langt i løpetiden da vi tok henne med til hannhund. Men sånn er det. Vi takker Wenche Bronken og Grete for gjestfriheten og tålmodigheten og håper på bedre lykke igjen til vinteren. 

Del denne siden